De RF-toolbox XL is een antenne distributie om het antenne signaal afkomstig uit antennes te verdelen over meerder ontvangers.

De RF-toolbox heeft een aantal in feite onontbeerlijke extra’s als het gaat om een stabiele en storingsvrije ontvangst van de signalen van draadloze microfoons. De in- en uitgangen bieden geavanceerde opties voor het finetunen van de antenne signalen.De XL is een toevoeging op draadloze ontvanger-systemen of als hoogwaardig antenne distributie voor sets ontvangers, en is te huur bij P&P Performance

Versterken, verzwakken, filteren

De RF-toolbox XL antenne distributie heeft twee ingangen en twee maal acht uitgangen uitgevoerd N-connector. In die zin fungeert hij als een reguliere antennesplitter.

De inputkaart heeft echter functies waarmee het signaal kan worden geoptimaliseerd. Essentieel in dat proces zijn de gain-regeling, de optie voor auto-gain en het bandpass-filter. Hiermee kan het signaal van de antennes zowel worden verzwakt en versterkt als selectiever worden gemaakt. Verzwakken om intermodulatie te voorkomen en om de ruisvloer naar beneden te brengen.

Versterken om grotere afstanden en obstakels te overbruggen. Selectiever om signalen van andere bronnen te onderdrukken. Bekende stoorsignalen voor draadloze microfoonsystemen zijn wifi- en 4G-netwerken in de directe omgeving en het digitale videosignaal DVB-T dat via de ether wordt gedistribueerd.

Communicatie

Daarnaast verzorgt de RF-toolbox XL  de communicatie met de antenne boosters en levert hiervoor ook de voeding. De antenne boosters is een antenneversterker die het level van individuele antennes binnen een systeem kan regelen en zo bijvoorbeeld de kabellengtes voor elke antenne apart kan compenseren.

Met de RF-toolbox XL antenne distributie kan het level van de antennesignalen nauwlettend in de gaten worden gehouden en op afstand via de RF-toolbox antenne boosters optimaal worden ingesteld.

Software: 

De RF-toolbox XL en aangesloten RF-toolbox antenne boosters kunnen door middel van een pc via USB worden bediend met de gratis RF-toolbox software.

Het OLED-venster biedt de volgende informatie en instellingen:
  • Boostervoeding (antenne-ingang): +13V max. 1.200mA voeding voor de RF-toolbox booster of RF-toolbox-LPDA antenne
  • (led-indicatie voor aanwezige spanning). Realtime indicatie van het stroomverbruik per ingang. Automatische reset (max. 10x) bij te hoge stroomafname. Na foutopsporing en -herstel kan er handmatig worden gereset.
  • RF-input: Beide inputs zijn voorzien van een bandpass-filter met een bandbreedte van 470 tot 694MHz. Digitaal en onafhankelijk bedienbare verzwakkers van 0 tot -31,5dB (in stappen van 0.5dB). Signaalmeting tussen -70 en+10dBm, instelbare threshold voor de automatische verzwakkers voor het reduceren van intermodulatieproducten.
  • RF-output: Afhankelijk van het gekozen model zijn 4 of 8 uitgangen voorzien van een digitaal instelbaar bandpass-filter met 32MHz bandbreedte (andere bandbreedtes op aanvraag) en een digitaal instelbare verzwakker van 0 – 31,5dB (in stappen van 0,5dB). Selecteerbare link voor bediening van A- en B-uitgang.
  • Afstandsbediening Preamp: Bidirectionele datacommunicatie via de coaxkabel voor het instellen van de gain en status (aan/uit) van de Preamp. Maximaal kunnen er 32 RF-toolbox Preamps individueel worden bediend. Automatische controle voor aangesloten Preamp’s.
Technische specificaties:
Voeding Powercon in/uit, 90 – 264V-AC, 47- 63Hz, 65W
Frequentiegebied 470 – 694MHz (alternatieven op aanvraag)
Lineariteit +/- 1,5dB
Ruis < 2,8dB
Ingangsverzwakking 0 – 31,5dB (in stappen van 0,5dB)
Uitgangsverzwakking 0 – 31,5dB (in stappen van 0,5dB)
Uitgangsfilter Bandpass, bandbreedte 32MHz (+/- 1,5dB), instelbaar tussen 470 en 694MHz, digitaal instelbaar
Input/output-gain 1dB / OIP3 > 30dBm (3rd Order Interception Point)
Antenne-ingangen 2x N-connectors
Antenne-uitgangen 2x 8 N-connectors
Voeding RF-toolbox Preamp +13V-DC / 1.200mA per ingang
Display OLED (geel) 16 karakters x 2 regels
Afmetingen 19″ / 2HE
Gewicht 6,8kg