Bij P&P Performance kan apparaten met ingebouwde draadloos DMX huren, De door ons meest  gehoorde opmerking op het gebruik van draadloos-DMX  is: “Jij heb lef, ik zou een snoertje gebruiken!” P&P Performance past draadloos DMX al jaren met succes toe. Daarom willen wij graag wat meer uitleg geven over werking en betrouwbaarheid van de draadloze DMX systemen. P&P-Performance gebruikt en verhuurd veel producten van SRS-Light welke draadloos DMX modules toepast van Wireless-solutions of Lumen radio. Niet alleen SRS-light doet dit, veel fabrikanten verwerken de producten van Wireless-solutions of Lumen-radio in hun producten. Doordat vele fabrikanten deze modules gebruiken is het draadloos DMX bij veel apparaten en merken compatibel met elkaar,

Voor de verbinding tussen zender en ontvanger van het draadloos-DMX -systemen, maakt SRS-Light gebruik van de FHSS-standaard in plaats van de vaak gebruikte WLAN standaard. WLAN maakt gebruik van vaste kanalen en is daardoor gevoelig voor storingen. De FHSS-standaard maakt gebruik van 83 discrete frequentiekanalen en checkt elke milliseconde naar een storingsvrije verbinding. Dit maakt de draadloze verbinding zeer stabiel. De verbinding ontstaat door het ‘paren’ van een zender met één tot maximaal 83 ontvangers, waarbij de zender en ontvanger(s) elkaar een code uitdelen. Mocht de verbinding door bijvoorbeeld een stroomstoring wegvallen, zullen de zender en ontvanger(s) die de code uitgewisseld hebben, binnen enkele milliseconden de verbinding weer herstellen. Door het uitwisselen van deze code is het dus ook heel goed mogelijk meerdere draadloze verbindingen naast elkaar te laten werken, waardoor het geen probleem is om bijvoorbeeld 5120 draadloze DMX-kanalen te creëren. De betrouwbaarheid van de SRS draadloze DMX-verbindingen is dus vele malen hoger dan draadloze verbindingen als Wi-Fi of zendermicrofoons. Je hoeft dus geen ‘lef’ te hebben om het toe te passen.

Een theater gezelschap vond een oplossing door draadloos DMX te huren bij P&P performance,  De bovenstaande foto is gemaakt in Rotterdam, tijdens de voorstelling werd gebruik gemaakt van draadloos DMX van SRS-light / wireless solutions, om het gebouw (groen) uit te lichten, en te bedienen van de positie waar deze foto genomen is.
De producten met draadloos DMX kunt u hier bekijken